sábado, 12 de diciembre de 2009

PSICOPEDAGOGIA DE LES MATEMÀTIQUES - PORTAFOLI PAC 1

L'assignatura psicopedagogia de les matemàtiques, només representa una petita porta per tal d'anar treballant totes les possibilitats, teories, que hauríem d'aplicar dins de l'aula per treballar les matemàtiques. No tan sols els principis constructivistes. , sinó conèixer els punts de sortida dels alumnes, l'adaptació dels materials, els principals problemes emocionals etc.. com conflueixen alhora de fer arribar els coneixements als alumnes . No tan sols s'hauria de treballar uns principis, sinó s'hauria de tenir en compte altres teories que participen o afavoreixen els aprenentatges. Cal plantejar-se quan introduir-los, quines teories, i sobretot aquestes van més enllà d'aspectes curriculars.


OPINO SOBRE LES MATES ?

Aquests activitat suposa una reflexió sobre el meu propi currículum de matemàtiques. A vegades “ quiero y no puedo”, bàsicament pel tractament de la ZDP, sobretot a l’època de l’institut, a on una assignatura que sempre m’havia aradat, per culpa de l’estadística va tornar-se en un malson
El redescobriment de les mates, arriba a casualment a la universitat, en una classe de mates d’Ed. Infantil ( sóc mestre de Primària), coneixent la Maria Antònia Canals i les regletes.

OPINA SOBRE LES ACTIVITATS
La meva opinió sobre les activitats, que es realitzen a Internet, és que moltes vegades algunes no són aplicades als alumnes amb dificultats.
D’altra banda permeten molt poc la manipulació per poder-hi aprendre, per part d’aquests alumnes.
OPINO SOBRE LES TEMES ACTUALS I TEXTOS
http://dewey.uab.es/nplanas/emac/pdf/publicacions_dificultades_aprendizaje.pdf
La possibilitat perduda d’establir un llenguatge més fluid a través de la matemàtica per part dels alumnes.
“Responsabilidad social vs. Aprendizaje matemático”

“Conocimiento alternativo vs. aprendizaje matemático”
Matemàtiques que a altres països són ensenyades de manera diferent.
http://www.espurna.cat/kalidoscopi/

HISTÒRIA PERSONAL PRÈVIA.
Importància sobre la teoria de Kamirloff-Smith, basat en com els alumnes interioritzaven els coneixement, En ell es descrivia la necessitat de pautar-los progressivament, per tal de poder accedir a altres més complexos. Els alumnes adquirien el concepte i moltes vegades el llenguatge no calia que fos l’oral.
OPINIONS SOBRE ENSENYAMEN/APRENENTATGE
Dins de l’ensenyament matemàtic els problemes haurien de ser un de les parts més importants a treballar. . Cal també que els alumnes distingeixen , si tenen operacions d’addició, subtracció o combinats. En cap cas els alumnes avancen en els problemes sinó hi ha un domini clar de tot això, per tant cal adequar el nivell de les operacions i els problemes. També hi ha molts problemes mal plantejats pels autors. Faig referència a la dificultat dels problemes segons l’estructura següent:
  • El superesquema de canvi ( pels problemes de canvi). Hi ha un conjunt inicial que es modifica mitjançant un conjunt canvi, afegint o traient i origina un conjunt resultat. Això implica una relació dinàmica.

  • El superesquema de part/tot

  • El superesquema amb problemes de comparació (més que/menys que)

No hay comentarios: